Marjan Oude Alink & Siepko Wenning

La Palma bewoners en onafhankelijke reisorganisatoren

Marjan Oude Alink & Siepko Wenning

Marjan & Siepko

Op deze site geven we onze persoonlijke tips om alvast inspiratie op te doen voor een onvergetelijke vakantie op La Palma, het mooiste Canarische eiland.

Ons e-mailadres is: info@oceaanzicht.nl.  Onze geschiedenis

  Voordat we in 2000 naar La Palma emigreerden woonden we tijdelijk in een piepklein huisje midden in het bos bij Soest.

  De wandelpaden begonnen vanaf de voordeur, herten en konijnen liepen dwars door de tuin. In het voorjaar werd onze zoon geboren, het bos rook naar kamperfoelie en frisgroene blaadjes. Tegen beter weten in droomden we dat we voor altijd in dat piepkleine huisje midden in het bos konden blijven wonen.

  Een paar maanden later viel de brief van de gemeente Soest op de deurmat met de mededeling dat ons tijdelijke onderkomen terug zou worden gegeven aan de natuur. De bulldozers stonden al klaar bij de ingang van het bos.

  Op het kruispunt van wandelwegen besloten we om de afslag La Palma te nemen. We ruilden ons boshuisje in voor een Canarische woning met muren van een meter dik en veranderden de horizontale wandelpaden van Nederland in avontuurlijke bergpaden door diepe kloven en kraters.

  Vakantiehuizen

  We konden aan de slag als wandelgids en begonnen met het organiseren van de La Palma Rondreis en het verhuren van vakantiehuizen in het zonnige westen van het eiland.

  Heimwee naar het huisje in het bos hebben we gek genoeg nooit gehad. Met ieder nieuw Spaans woord dat we er bij leerden, voelden we ons hier meer en meer thuis. En met jaarlijks minstens één paar versleten schoenen gaan onze voettochten over het eiland onverminderd door.

  reisgids-plat

  La Palma Wandelgids

  Al meer dan tien jaar gaan we op pad om van het eiland te genieten. De beste ervaringen en tips plaatsen we in onze reisgids.