La Palma wandelen

La Palma wandelen

La Palma wandelen, wandelpaden, routes en wandeltochten

La Palma Wandelen geeft informatie over wandelingen, routes en wandeltochten op La Palma. We zouden je het liefst aan de hand nemen zodat je het beste dat La Palma heeft te bieden kan ervaren.

Met meer dan dan 1000 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden raak je op La Palma niet snel uitgekeken. La Palma Wandelen is een waardevolle informatiebron voor het plannen van je wandelvakantie.

Het Canarische eiland La Palma  is vijftig bij dertig kilometer groot en 2424 meter hoog. Vanaf de hoogste top tot aan de kust gaat het wandelpad GR-131 door 5 verschillende klimaatzones. De wandeling doorkruist vanaf de Roque de los Muchachos subalpine, pijnbos, laurierbos en daalt verder richting de kust langs dorpen en vruchtbare akkers.

Het wandelpad de GR-130 gaat het gehele eiland rond. Vooral het groene noorden van La Palma met zijn diepe kloven en authentieke dorpjes is een must voor wandelaars.  Een groter contrast met het vulkanische zuiden is ondenkbaar. Werp een blik in de kratermond van een vulkaan en laat vulkaangruis onder je wandelschoenen knisperen.

Na het zwarte en winderige zuiden komen de nevelwouden in het noordoosten van La Palma als een verademing. Horizontale regen bevochtigt het groene bladerdek van het laurierbos. Reuzenvarens, kruiden, boomheide en laurierbomen omzoomen het mystieke wandelpad.

In het westen schijnt bijna altijd de zon en vind je de beste stranden van het eiland. De perfecte plek om even op adem te komen voordat je gaat beginnen aan het hoogtepunt van de vakantie. De wandeltocht naar het hart van de grootste erosieiekrater ter wereld, de Caldera de Taburiente mag je niet missen.

La Palma Wandelen geeft je een aantal geheimen van het eiland prijs. Het zijn de verborgen schatten van La Palma!

Marjan & Siepko

La Palma Wandelen, kleinschalige reisorganisatie en reisgids La Palma.